In ieder mens zit wel een barstje,
juist daar kan het licht naar binnen...

 

Cursussen

Voor belangstellenden en cliënten verzorg ik enkele malen per jaar de cursus “Homeopathie thuis”, of "Homeopathie bij kinderen", maar ook andere onderwerpen zoals griep en allergie zelfhulp zijn mogelijk. Zie ook agenda-nieuws

In deze cursus leert u wat homeopathie is en hoe u het kunt inzetten voor acute ziekten zoals griep, instectenbeten en blessures als gevolg van kleine ongevallen.

Onderwerpen die in deze cursussen onder andere aan bod komen zijn:

• Kneuzingen en blauwe plekken

• Wondbehandeling en –verzorging, gevolgen van een ongeval

• Hoofdletsel, hersenschudding

• Brandwonden

• Griep, verkoudheid

• Oorontsteking

• Materia Medica: informatie over de belangrijkste homeopathische geneesmiddelen per aandoening en hoe deze toe te passen.

In elke bijeenkomst wordt theorie aan de hand van praktijkvoorbeelden behandeld. Elke les is er de gelegenheid om vragen te stellen en om nader in te gaan op een praktijksituatie thuis. Gemiddeld wordt twee keer per jaar een cursus gegeven.
Voor deze cursussen kun je je altijd aanmelden via de mail: leechburch@hotmail.com; bij voldoende aanmeldingen organiseer ik zo'n dag; vermeld ook je gewenste onderwerp.

Ook bestaat de mogelijkheid om zelf met een groep (minimaal 6 deelnemers) voor de cursus in te schrijven.

Zelf op verantwoordelijke wijze homeopathie toepassen in een aantal situaties thuis en op reis vereist inzicht in mogelijkheden en grenzen. De behandeling van chronische problemen hoort thuis bij een deskundig homeopaat/natuurgeneeskundige en is ongeschikt voor zelfmedicatie.

Naast cursussen verzorg ik op verzoek ook lezingen en thema-avonden over bijvoorbeeld: leer- en gedragsprobleemen, overgangsklachten, chronische (kinder)ziekten, etc. U kunt me ook vragen om een lezing of workshop te geven over homeopathie en een voor u relevant onderwerp