Kennismaking

Mijn naam is Els Leechburch Auwers.
Ruim 30 jaar ben ik met veel plezier werkzaam in reguliere en alternatieve gezondheidszorg. Al ruim 30 jaar ben ik met veel plezier werkzaam in reguliere en alternatieve gezondheidszorg. Na diverse opleidingen in de reguliere gezondheidszorg (w.o. verpleegkunde, lerarenopleiding), ben ik naast mijn baan als docent verpleegkunde aan de opleiding van het Sophia kinderziekenhuis, weer gaan studeren. aan de Hogeschool voor Natuurgeneeskunde “Hippocrates” te Bloemendaal, waar ik na 5 jaar naast Klassieke Homeopathie ook in Natuurgeneeskunde afstudeerde.

In 1995 startte ik mijn huidige praktijk voor homeopathie en natuurgeneeskunde, waarin ik mij voornamelijk toeleg op klassieke homeopathie. Daar waar nodig ondersteun ik de homeopathische behandeling met natuurgeneeskundige methoden zoals voeding- en/of leefstijl adviezen en fytotherapie (kruiden). Voorts heb ik in 2011 een academische coachingsopleiding afgerond en begeleid ook mensen met o.a. burn-out, rouwverwerking en andere psychische-sociale en emotionele problemen, waarbij ik, indien nodig naast coaching ook homeopathische middelen inzet om het proces te ondersteunen.

Ik ben nog steeds nieuwsgierig naar alle ontwikkelingen op het gebied van alternatieve en reguliere geneeskunde en gezondheidszorg en volg daarin regelmatig nascholingen. Zo maak ik ook deel uit van een intervisiegroep met ervaren homeopaten, teneinde kennis uit te wisselen en van elkaar te leren.

Sinds 2011 ben ik als docent verbonden aan de Homeopathie Academie Nederland, waar ik nascholingen geef aan collega homeopaten. Vanaf 2013 heb ik op verzoek van de VV&H (Vereniging voor verloskunde en homeopathie) een 1 jarige postHBO homeopathische verloskunde ontwikkeld waar ik met enkele collega-docenten sinds 2014 lesgeef aan verloskundigen die op professionele wijze met homeopathie willen werken in hun praktijk.  Zie ook: www.vvenh.nl (website van de vereniging voor verloskunde en homeopathie).