In ieder mens zit wel een barstje,
juist daar kan het licht naar binnen...

Kennismaking

Mijn naam is Els Leechburch Auwers. Ik ben geboren in Den Haag en na zo’n 15 jaar in het Westland te hebben gewoond en gewerkt (De Lier, Den Hoorn), sinds 5 jaar weer terug in mijn geboortestad, in de directe nabijheid van Rijswijk en Wateringen.
Ik ben moeder van twee kinderen, inmiddels 20 en 23 jaar, waar ik nog steeds volop van geniet.

Ruim 30 jaar ben ik met veel plezier werkzaam in reguliere en alternatieve gezondheidszorg.
Het startpunt was de opleiding hbo Verpleegkunde, gevolgd door een kinderspecialisatie. Hierna was ik zo’n 6 jaar werkzaam als kinderverpleegkundige het Academisch Ziekenhuis te Leiden. Na de lerarenopleiding Verpleegkunde werkte ik een vijftal jaren als praktijkcoördinator en docent Kinderverpleegkunde aan de opleiding van  het Sophia Kinderziekenhuis te Rotterdam. Ruim 5 jaar studeerde ik aan de Hogeschool voor Natuurgeneeskunde “Hippocrates” te Bloemendaal, waar ik naast Klassieke Homeopathie ook in Natuurgeneeskunde afstudeerde.


In 1995 startte ik mijn huidige praktijk voor homeopathie en natuurgeneeskunde, waarin ik mij voornamelijk toeleg op klassieke homeopathie. Daar waar nodig ondersteun ik de homeopathische behandeling met natuurgeneeskundige methoden zoals voeding- en/of leefstijl adviezen en fytotherapie (kruiden). Voorts heb ik in 2011 een academische coachingsopleiding afgerond en begeleid ook mensen met o.a. burn-out, rouwverwerking en andere psycho-sociale problemen als coach, waarbij ik, waar nodig, homeopathische middelen inzet om het proces te ondersteunen.

Ik ben nog steeds nieuwsgierig naar alle ontwikkelingen op het gebied van alternatieve en reguliere geneeskunde en gezondheidszorg en volg daarin regelmatig nascholingen. Zo maak ik ook deel uit van een intervisienetwerk van ervaren homeopaten, teneinde kennis uit te wisselen en te actualiseren.

Tevens ben ik als docent verbonden aan de Homeopathie Academie Nederland, waar ik nascholingen in homeopathische methodiek verzorg voor homeopaten.

Ook geef ik regelmatig lezingen en/of cursussen homeopathie voor leerkrachten, ouders, verloskundigen en andere geïnteresseerden. Hierover kunt u meer lezen onder de Link: cursussen.

Voor verloskundigen die op een professionele manier met homeopathie willen gaan werken, geef ik sinds januari 2014 een 1-jarige deeltijd opleiding tot homeopathisch-verloskundige in Rotterdam. Meer informatie hierover vindt u op www.vvenh.nl, de website van de vereniging voor verloskunde en homeopathie.