HOMEOPATHIE IN DE MEDIA

Hoe werkt klassieke homeopathie?
Klassieke Homeopathie werkt wel degelijk, maar hoe? De Duitse tv-zender BR (Bayerisches Fernsehen) zocht het uit en sprak met diverse onderzoekers en (ervarings)deskundigen over de werking van homeopathie bij zowel mensen als dieren. Ook bestudeerden ze de onderzoeken naar de werking van homeopathie en concludeerden dat er wel degelijk bewijs is dat klassieke homeopathie werk
Klik hier voor het bekijken van het Youtube filmpje over bovenstaand artikel.

 

Ervaring met homeopathie
zondag 24 januari 2016.
Tatiana Kiourou uit Zoetermeer had last van eczeem op haar handen. Voor iemand die pianist is extra vervelend. Hormoonzalven hielpen niet, maar dankzij een homeopathische behandeling kwam Tatiana van haar klachten af.
Bekijk het filmpje. 


Gunstig effect aangetoond van homeopathie bij ADHD
zondag 22 november 2015
Wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit van Sheffield (Engeland) laat zien dat klassieke homeopathie een veilige behandeling kan zijn bij kinderen met ADHD.
Lees hier meer. 


De website van de Vereniging Homeopathie is vernieuwd!
zondag 7 december 2014
Op de website van de Vereniging Homeopathie (www.kvhn.nl) is allerlei informatie te vinden over homeopathie en gezondheid. Ook staat er een overzicht van wetenschappelijke onderzoeken naar de werking van homeopathie. 


Keuzevrijheid, kom in actie!
woensdag 24 september 2014
Jaarlijks gaan zo’n 2 miljoen mensen naar een homeopaat, acupuncturist of een andere alternatieve behandelaar. De overheid wil de keuze hierin steeds meer aan banden leggen. Vindt u ook dat de vrije keuze voor een natuurlijke behandeling moet blijven bestaan? En dat u een betere vergoeding moet krijgen? Laat uw stem dan horen! 
Kom in actie! 

 

 


Homeopathie: geneeskunde of bluf?
zondag 11 mei 2014
Duitse documentaire over de betekenis van de homeopathische behandeling bij mens en dier. Uitgezonden op 25 april 2014 door de Zuid-Duitse televisie (Bayerische Rundfunk).
Bekijk de uitzending 


Arts moet alternatieve geneeskunde benutten
woensdag 9 april 2014
Nederlandse artsen moeten veel vaker behandelingen als acupunctuur en ontspanningstherapieën onderdeel laten uitmaken van hun werk. Dat stelt onderzoeksorganisatie ZonMw in een rapport dat vandaag verschijnt en waaraan verscheidene medici en ziekenhuisbestuurders hebben meegewerkt. 
Lees het artikel (Trouw)
Lees het rapport (ZonMw) 


Zes procent naar alternatieve genezers
maandag 10 mrt 2014
Ongeveer een miljoen mensen bezoeken wel eens een alternatieve genezer. Dat is ongeveer 6 procent van de Nederlanders. Bezoekers van alternatieve genezers zijn over het algemeen ook zeer tevreden over hun bezoek. Gemiddeld gaven zij een 8,1 als rapportcijfer. Huisartsen worden iets lager gewaardeerd met een 7,7. Specialisten scoorden een 7,8. 
Lees het hele artikel 


Meer dan helft minder antibiotica gebruik door homeopathie
woensdag 19 mrt 2014
De laatste decennia is er een toename van resistentie van bacteriën, terwijl er bijna geen nieuwe antibiotische middelen meer worden ontwikkeld. Daarmee is antibioticaresistentie een bedreiging voor de volksgezondheid geworden. In het tijdschrift Plos One is in januari 2014 een artikel gepubliceerd over bevindingen uit de zogenaamde EPI3- studies uitgevoerd in Frankrijk. Dit grootschalige landelijke onderzoek werd uitgevoerd met medewerking van 825 (huis)artsen en hun patiënten (2007-2008). Deze artsen gebruiken homeopathie, allopathie of een mengvorm van beiden. Deze studie in Plos One richt zich op het gebruik van antibiotica en koortsverlagende middelen bij infecties van de bovenste luchtwegen bij patiënten die m.b.v. homeopathie door hun huisarts zijn behandeld, patiënten die met allopathie zijn behandeld en patiënten die beide vormen door hun huisarts toegediend kregen. De gegevens van 518 volwassenen en kinderen met infecties van de bovenste luchtwegen werden geanalyseerd. Uit deze analyse bleek antibiotica 57% minder vaak te worden voorgeschreven bij een homeopathische behandeling, ten opzichte van de allopathische behandeling. Koortswerende middelen werden 46% minder vaak voorgeschreven.
Nederland heeft een traditie in het terughoudend voorschrijven van antibiotica voor humaan gebruik, ten opzichte van landen als Frankrijk waar 3-4 keer zo frequent antibiotica wordt voorgeschreven. Desondanks kunnen de resultaten van deze studie ook van belang zijn om het antibioticagebruik in Nederland terug te dringen. Het complete artikel over dit onderzoek is hier te lezen.


Hoe werkt klassieke homeopathie?
zondag 29 juni 2014
Klassieke Homeopathie werkt wel degelijk, maar hoe? De Duitse tv-zender BR (Bayerisches Fernsehen) zocht het uit en sprak met diverse onderzoekers en (ervarings)deskundigen over de werking van homeopathie bij zowel mensen als dieren. Ook bestudeerden ze de onderzoeken naar de werking van homeopathie en concludeerden dat er wel degelijk bewijs is dat klassieke homeopathie werkt.