Voeding en gezondheid

Als homeopaat-natuurgeneeskundige vind ik het belangrijk om zelf goed op de hoogte te blijven van de relatie tussen voeding en gezondheid en geef, waar nodig, voedingsadviezen aan cliënten. Ik heb een brede visie op de relatie tussen voeding en gezondheid, waaronder visies vanuit de reguliere en de natuurgeneeskundige voedingsleer. Ik werk in mijn praktijk ten aanzien van voeding met o.a. inzichtgevende gesprekken, vitamines, mineralen, oliën, kruiden, homeopathie en celzouten, die de gehele stofwisseling op termijn verbeteren, waarmee gezondheid zal toenemen.

Lichaam en geest hebben elke dag goede voeding nodig. Maar wat voor de één gezond is, is voor de ander ongezond. Het is dan ook belangrijk om je voeding zorgvuldig af te stemmen op je stofwisseling (constitutie) en conditie. Het resultaat is: Je voelt je lekkerder en energieker; Je hebt minder lichamelijke en geestelijke klachten; Je voorkomt gezondheidsklachten in de toekomst.

Wanneer kun je mij raadplegen?

Je kunt bij mij terecht voor advies en begeleiding bij allerlei vragen over voeding, natuurlijke behandelwijzen en gezondheid, bijvoorbeeld:

-Eet ik wel gezond en krijg ik voldoende voedingsstoffen binnen?

-Heeft het zin dat ik vitamines slik?

-Ik ben allergisch en nu zwanger. Kan een dieet allergie bij mijn baby voorkomen?

-Er zit diabetes bij mij in de familie. Kan ik dat met voeding voorkomen?

Wat kan ik met voeding en natuurlijke behandelingen doen bij bijvoorbeeld:

- maagklachten, buikklachten en ontlastingsproblemen;

- overgangsklachten, menstruatieklachten;

- voedselovergevoeligheid;

- energiedips, aanhoudende vermoeidheid;

- bloedsuikerontregelingen

- Candida-infecties en andere infecties van b.v. huid, darmen en luchtwegen