Kennismaking


Inmiddels ben ik ruim 30 jaar met veel plezier werkzaam in reguliere en complementaire gezondheidszorg. Na diverse opleidingen in de reguliere gezondheidszorg (w.o. verpleegkunde, lerarenopleiding), ben ik naast mijn baan als docent verpleegkunde aan de opleiding van het Sophia kinderziekenhuis (Erasmus MC Rotterdam), weer gaan studeren aan de Hogeschool voor Natuurgeneeskunde te Bloemendaal, waar ik naast in Klassieke Homeopathie ook in Natuurgeneeskunde afstudeerde.

In 1996 startte ik mijn huidige praktijk, waarin ik mij voornamelijk toeleg op klassieke homeopathie, ondersteund door natuurgeneeskundige methoden zoals voeding- en/of leefstijladviezen en fytotherapie (kruidengeneeskunde). In 2011 heb ik een academische coachingsopleiding gevolgd en begeleid ik mensen met klachten zoals burn-out, rouwverwerking en andere psychische-emotionele problemen, waarbij ik, indien nodig homeopathische middelen inzet om het herstelproces te ondersteunen.

Ik ben nog steeds nieuwsgierig naar alle ontwikkelingen op het gebied van complementaire- en reguliere gezondheidszorg en volg daarin regelmatig nascholingen. Zo maak ik ook deel uit van intervisiegroepen met ervaren homeopaten om kennis uit te wisselen en van elkaar te leren.

Sinds 2011 ben ik als docent verbonden aan de Homeopathie Academie Nederland, waar ik nascholingen geef aan collega-homeopaten. In 2013 heb ik een postHBO Homeopathische Verloskunde ontwikkeld voor verloskundigen, die op professionele wijze met homeopathie willen werken in hun praktijk. Sinds 2014 ben ik hier als stafdocent werkzaam.  Zie ook: www.vvenh.nl (website van de vereniging voor verloskunde en homeopathie). In 2021 publiceerde ik het eerste studieboek Homeopathische Verloskunde voor verloskundigen. Op dit moment is het tweede deel in voorbereiding.